Ieder kind een fiets

Afgelopen 10 juni vond de fietsinzamelingsactie: “ieder kind een fiets”, plaats. De actie heeft 56 fietsen opgeleverd. Als Leergeld WM zijn wij erg blij met deze opbrengst.

Het heeft ons goed gedaan om te merken dat mensen achter een goed doel kunnen staan en daar met plezier aan meewerken. Want ondanks het warme weer was het een plezier om te zien en horen dat mensen veel plezier aan hun fiets beleefd hadden en dat nu datzelfde plezier aan de volgende gebruiker gunnen.

De ingeleverde fietsen zullen in de werkplaats een nakijkbeurt krijgen en waar nodig worden de fietsen opgeknapt. De fietsen krijgen op deze manier hun tweede leven. Op deze manier kunnen we als Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek een groot aantal mensen blij maken. we zijn ook erg blij met de variëteit aan fietsen die gebracht werd; er zaten allerlei maten fietsen tussen, van de kleinste maat kinderfiets tot fietsen voor volwassenen.  Dat betekent dat er straks bij het doorgeven meer ruimte is voor maatwerk.

De stichting Leergeld heeft als doel: kinderen laten meedoen – ook als dat financieel soms wat lastig is. Dank zij de respons die we krijgen bij dit soort acties, kunnen we kinderen helpen om mee te doen, met allerlei activiteiten. jezelf kunnen verplaatsen met je eigen fiets is vaak een voorwaarde voor dat meedoen: als je naar de sportclub wil, als je naar school moet of als je gewoon “buiten gaat fietsen”  met je vriendjes of vriendinnetjes.

Iedereen die een fiets is komen inleveren; bij deze nogmaals hartelijk bedankt!